Potvrđen vrhunski rejting Francuske

Bez autora
May 27 2012

Američka agencija za kreditne rejtinge “Mudis” potvrdila je kreditni rejting Francuske na vrhunskom nivou Aaa. Međutim, ova američka agencija je i upozorila da će s pažnjom pratiti mere koje će preduzimati novi predsednik te zemlje Fransoa Oland koji je pitanje ekonomskog rasta stavio iznad mera stroge štednje.Vrhunski rejting Francuske je zadržan, ali i negativna prognoza.

Potvrđen vrhunski rejting FrancuskeAmerička agencija za kreditne rejtinge “Mudis” potvrdila je kreditni rejting Francuske na vrhunskom nivou Aaa.

Međutim, ova američka agencija je i upozorila da će s pažnjom pratiti mere koje će preduzimati novi predsednik te zemlje Fransoa Oland koji je pitanje ekonomskog rasta stavio iznad mera stroge štednje.

U saopštenju agencije “Mudis” je navedeno da je zadržan vrhunski rejting Francuske, ali i negativna prognoza. Takođe, naglašeno je i da Oland, bez obzira na to što insistira na davanju prednosti rastu, nije jasno predočio kako će ostvariti obećanja iz predizborne kampanje u vreme kada evrozona doživljava velike potrese.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik